top of page

Overige Ongevallen

Letsel door overige ongevallen

"Een ongeluk zit in een klein hoekje". Niet alle ongevallen gebeuren in het verkeer of op je werk. Integendeel. Je kunt overal letsel oplopen waarvoor een ander aansprakelijk gesteld kan worden. Zo kan je letsel oplopen door een beet van een dier of als voetganger je bezeren door een gebrek aan de weg. Tijdens sport- en spelsituaties kunnen vaak situaties voorkomen waarin je letsel op kunt lopen. Zoals tijdens een voetbalwedstrijd of tennistoernooi. 

 

Claim je letselschade 

Heb je letselschade opgelopen door een ongeval? Dan komt er vaak veel op je af. Misschien kan je tijdelijk niet meer werken of heb je hulp nodig in je dagelijkse huishouding. Op dit soort momenten kan je onze juristen om kosteloos advies vragen. Want in welke situaties kan je letselschade claimen? 

Gebeten door een dier 

In het dagelijks leven komt het regelmatig voor dat mensen worden gebeten door (huis-)dieren. Hierdoor kunnen soms ernstige verwondingen ontstaan. De eigenaar van het dier is bijna altijd aansprakelijk. Ook wanneer zij of hij het gedrag van het dier zelf niet in de hand heeft. Dit risico is bijna altijd voor het baasje. Deze aansprakelijkheid wordt risico-aansprakelijkheid genoemd en is gedekt onder de AVP verzekering van de eigenaar van het dier. 

 

Voorbeelden:

 

 • Je bent gebeten of aangevallen door een hond van een ander;

 • Door een plotseling overstekende hond  wordt je van je fiets afgereden; 

 • Een paard geeft jou uit het niets een trap;

 • Je wordt gekrabd door een kat die is geschrokken. 

 

Een gebrek aan de weg

In bepaalde gevallen kan de wegbeheerder aansprakelijk worden gesteld door gebreken aan de weg. We zijn allemaal wel eens gestruikeld over een loszittende stoeptegel of slecht asfalt. Heb jij letsel opgelopen door een gebrek aan de weg en heb je daar schade aan overgehouden? Laat het ons weten. Wellicht kunnen onze letselschade juristen jou verder helpen. Hiervoor is wel minimaal vereist dat;

 • Er sprake is van een 'gevaarlijk gebrek';

 • Je als slachtoffer kan bewijzen dat je hierdoor schade hebt opgelopen. 

Of de wegbeheerder aansprakelijk is hangt dus sterk af van de situatie en de omstandigheden van het geval. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Letsel bij sport- en spelsituatie

Wanneer je bij het tennissen een bal hard tegen je hoofd krijg of je wordt getackeld tijdens een voetbalwedstrijd is het voor iedereen duidelijk dat dit nu eenmaal wel eens kan voorkomen tijdens het spel. Maar wanneer je niet meer spreekt van een 'normaal risico' doordat;

 • Een speler opzettelijk de regels ernstig overtreedt;

 • Een tegenstander na het eindsignaal nog even doorgaat en ernstig letsel veroorzaakt'

 • Iemand doelbewust een harde klap uitdeelt, dat verder gaat dan ruw spel.

 

In bepaalde gevallen wanneer de gedragingen niet viel te verwachten binnen de kaders van het spel en de overtreding is zeer ernstig , dan kan de veroorzaker meestal aansprakelijk worden gesteld. Heb jij letsel opgelopen in sport- en spelsituaties en heb je daar schade aan overgehouden? Laat het ons weten. Wellicht kunnen onze letselschade juristen jou verder helpen.

Andere ongevallen in het dagelijks leven?

 

Wij helpen u graag! De juristen van Betuwe Letselschade hebben veel ervaring met het claimen van schadevergoedingen. Onze expertise en onze kennis zetten wij dan ook graag voor u in. Samen met jou onderzoeken we welke kansen je hebt op schadevergoeding. Daarbij nemen we alles uit handen in het soms ingewikkelde proces. Hierdoor kan jij je richten op een spoedig herstel. Wil je meer weten over onze werkwijze? Of heb je vragen over jouw letselschade? Laat het ons vrijblijvend weten.

Betuwe Letselschade helpt u kosteloos bij het hele traject van uw ongeval. Van de intake tot de eventuele schadevergoeding. 

Sportblessure

CONTACT

Betuwe Letselschade

Biezenwei 23 - 01 

4004 MB TIEL 

Nederland

www.betuweletselschade.nl

info@betuweletselschade.nl

085 - 7500 200

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
Schermafbeelding%252525202021-06-04%2525
Transparent.png

Hoe kunnen wij je helpen? 

Bel ons op 085 - 7500 200 voor direct contact met een letselschade jurist

bottom of page