top of page

Werkwijze

Professionele hulp

Als je betrokken raakt bij een ongeluk en je raakt gewond, kan je met veel kosten en schade geconfronteerd worden. Wellicht kan je tijdelijk, of zelfs helemaal, niet meer werken. En wat moet je met de medische kosten die voor jouw rekening komen? Als iemand schuldig is aan het ongeluk en je wil deze kosten verhalen, schakel dan de professionele hulp in van Betuwe Letselschade. 

Onze aanpak is betrokken en effectief. Wanneer u letselschade heeft opgelopen door toedoen van iemand anders dan heeft u hulp nodig van goede en ervaren juristen. De mensen bij Betuwe Letselschade doen alles om ervoor te zorgen dat uw schade wordt vergoed. 

Stappenplan:

 1. Persoonlijk kennismakingsgesprek

 2. Aansprakelijk stellen van de wederpartij

 3. Schade inventariseren

 4. Herstel en financiële rust

 5. Afrondingsfase

1. Persoonlijk kennismakingsgesprek 

Wij maken graag eerst persoonlijk kennis met u. Dit kan bij u thuis of bij ons op kantoor. Tijdens het gesprek kunnen we alles rustig met u doorspreken. Wij bekijken dan direct waar u behoefte aan heeft voor uw herstel. Daarnaast brengen wij uw schade in kaart. U en uw herstel staan centraal. 

2. Aansprakelijkheid stellen 

Onze juristen stellen de wederpartij zo snel mogelijk aansprakelijk voor de schade die u door het ongeval lijdt. Als dit nodig is voeren wij de discussie met de wederpartij om de aansprakelijkheid rond te krijgen. Wanneer de wederpartij de schade erkent, sturen onze juristen de benodigde stukken naar de verzekeraar. Zo zijn zij goed op de hoogte van uw situatie. 

3. Schade inventariseren

Naast dat wij voor u de schade in kaart brengen, gaan andere experts ook de schade bepalen. Dit komt bijvoorbeeld bij bedrijfsongevallen voor. Onze juristen blijven druk uitoefenen op de verzekeraar van de wederpartij. Dit is vaak nodig omdat het regelmatig voorkomt dat onderzoeksbureau's veel tijd nodig hebben om de schade te inventariseren en definitief vast te stellen. Omdat u zeker in het begin veel kosten maakt, zorgen wij ervoor dat de verzekeraar een voorschot betaald. 

4. Herstel en financiële rust

Tijdens uw herstel hebben wij regelmatig contact. Samen met u gaan we onderzoeken wat wij kunnen doen om het herstelproces zo goed mogelijk te laten verlopen. Wellicht heb je thuis aanpassingen nodig of een extra hulp in de huishouding. Soms lukt het om met extra hulp aan het werk te gaan. Onze mensen van Betuwe Letselschade helpen u om dit te regelen. Naast dat wij voor u de schade in kaart brengen, vragen wij u om de kosten bij te houden. Door uw schade actief bij te houden in een overzicht zorgen wij ervoor dat u geen financiële stress heeft. 

 

Onze juristen vragen aan een medisch adviseur om advies te geven over uw situatie. Daarvoor vraagt hij of zij, na uw toestemming, medische gegevens op. Deze gegevens zijn en blijven geheim. Pas na uw akkoord sturen wij ze door naar de medisch adviseur van de verzekeraar. 

Wanneer u volledig bent herstelt, of als uw situatie stabiel is, wordt er gesproken van een medische eindsituatie. Soms is het nodig om in deze situatie nog een medisch onderzoek te doen bij een onafhankelijke arts. Dit kan voorkomen wanneer u nog blijvende klachten heeft. Zo kunnen wij toekomstrisico's in kaart brengen. Onze medisch adviseur stelt vervolgens een eindadvies op.

 

5. Afrondingsfase

Onze financieel expert gaat samen met u alle schade doornemen. Inclusief uw toekomstige schade. Door bijvoorbeeld een lager inkomen. Nadat alle schade goed in beeld is gebracht nemen wij contact op met de verzekeraar. Het kan namelijk zo zijn dat de verzekeraar een lager bedrag wilt gaan uitkeren. Onze mensen gaan tot het uiterste om voor u het beste resultaat te behalen. In overleg met u wordt besloten op welke wijze wij uw zaak afwikkelen.  

 

Wanneer u de zaak beëindigd maken wij een vaststellingsovereenkomst op. Hierin kan eventueel nog een voorbehoud staan voor (on-)verwachte ontwikkelingen in uw situatie. De verzekeraar maakt vervolgens het gehele schadebedrag aan u over. Hierover betaalt u geen inkomstenbelasting. 

Onze dienstverlening is, zoals afgesproken, kosteloos. Onze kosten verhalen wij direct bij de verzekeraar. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze mensen

 • adviseren u kosteloos wat de beste aanpak is wanneer iemand aansprakelijk is voor uw letselschade;

 • komen, indien gewenst, bij u langs om alle vragen te beantwoorden;

 • berekenen voor u de hoogte van het letselschade bedrag;

 • nemen al het papierwerk uit handen;

 • zijn specialisten op het gebied van het verhalen van letselschade;

 • zijn meester in de rechten en hebben lange ervaring met procederen;

 • kunnen u ook adviseren over uw onderneming of werk;

 • behalen het beste resultaat voor u.

Is er iemand anders aansprakelijk voor uw letsel neem dan contact met Betuwe Letselschade op. Onze mensen informeren u duidelijk en kosteloos wat wij voor u kunnen betekenen. 

Vriendelijk gesprek

CONTACT

Betuwe Letselschade

Biezenwei 23 - 01 

4004 MB TIEL 

Nederland

www.betuweletselschade.nl

info@betuweletselschade.nl

085 - 7500 200

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
Schermafbeelding%252525202021-06-04%2525
Transparent.png

Hoe kunnen wij je helpen? 

Bel ons op 085 - 7500 200 voor direct contact met een letselschade jurist

bottom of page